Víte, co Vaše životní pojištění kryje? Máte ho součástí finančního plánu?


  • Hlavní strana
  • Blog
  • Příspěvek: Víte, co Vaše životní pojištění kryje? Máte ho součástí finančního plánu?

14.11.2023

Jaroslava Nekolová

Životní pojištění je důležitý finanční nástroj, který může poskytovat ochranu pro vás a vaši rodinu v nepředvídatelných situacích. Nicméně, mnoho lidí nemá dostatečný přehled o tom, co jejich životní pojištění skutečně kryje a jak by mělo být začleněno do celkového finančního plánu. Zde se podíváme na to, proč je důležité mít jasnou představu o tom, co vaše životní pojištění pokrývá, a proč by mělo být klíčovou součástí vašich finančních strategií.

Co Vaše životní pojištění může krýt?

 

  1. Smrt: Poskytuje finanční náhradu rodině v případě vaší smrti. Tato částka může být využita na pokrytí nákladů na pohřeb, běžných výdajů nebo splacení dluhů.
  2. Invalidita: Toto je nejdůležitější část životních pojištění. To znamená, že pokud kvůli nemoci nebo úrazu ztratíte schopnost pracovat, můžete dostat finanční náhradu. Pravděpodobně se Vám zvýší měsíční náklady.
  3. Závažná onemocnění: Další částí pojištění je krytí závažných onemocnění. Nejčastější jsou srdeční onemocnění, rakovina, mozková mrtvice nebo roztroušená skleróza. Toto krytí poskytuje finanční pomoc v případě, že budete diagnostikováni s jednou z těchto závažných chorob.
  4. Trvalé následky: Toto pojištění vám vyplatí určitý finanční obnos v případě trvalých následků úrazu. Pojistné plnění se liší v závislosti na poškození a bodovém odhodnocení úrazu. Nemá krýt výpadek příjmu.

 

Proč by měla být životní pojištění součástí finančního plánu?

 

  1. Ochrana pro rodinu: Životní pojištění poskytuje finanční ochranu pro vaše blízké v případě vaší smrti. Pomáhá zajistit, že budou moci pokračovat ve svém životě a zvládnout finanční závazky, které jste zanechali.
  2. Pokrytí nečekaných výdajů: Život může být nepředvídatelný, a když přijde nepředvídatelná událost, jako je smrt, nemoc nebo invalidita, životní pojištění může poskytnout finanční jistotu.
  3. Ochrana před dluhy: Životní pojištění může pomoci vypořádat se s finančními dluhy, jako jsou hypotéky, úvěry a další závazky, které by mohly zatížit vaše pozůstalé.

 

Závěr:

 

Vaše životní pojištění je víc než jen papírový dokument; je to klíčový prvek vašeho finančního plánu a zajišťuje ochranu pro vás a vaši rodinu v obtížných časech. Je důležité, abyste znali a chápali, co vaše pojištění kryje, a aby bylo integrováno do vašich celkových finančních strategií. Mluvte se svým finančním poradcem, aby vám pomohl najít vhodné životní pojištění pro vaše potřeby a cíle. 

Pokud ho ještě nemáte, ráda Vám s tím pomohu.

Jaroslava Nekolová


Další články

26.04.2024

Jaroslava Nekolová

Proč je důležité mít svého finančního poradce

Moje negativní emoce jsou na levelu milion. Dostala se ke mně smlouva půjčky jedné klientky a já jsem plná emocí a nepochopení. Možná jsem opravdu odlišná, svázána s…

21.03.2024

David Nekola PFP

Jaká bude budoucnost Finančního Poradenství v ČR?

Moderní technologie a změny v regulativě výrazně formují budoucnost finančního poradenství v České Republice. Digitalizace a technologický pokrok otevírají dveře k novým…

19.02.2024

Jaroslava Nekolová

Autopojištění proč sjednat přes poradce?

Zde je několik důvodů, proč se vyplatí zvážit služby finančního poradce: Individuální přístup a poradenství: Finanční poradci mají široké znalosti o různý…

Naši partneři